Вино и подаръци
  • |
  • ВИНО +
  • |
  • ПОДАРЪЦИ И АКСЕСОАРИ +
  • |
  • Подаръчни комплекти +
  • |
  • АРТ ГАЛЕРИЯ +
  • |
  • Промоции +
  • |
  • Блог +
  • |
  • |
  • Доставка +

Защита на личните данни

 

 

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни

 

Информация относно дружеството, което обработва данните Ви:

Наименование: ЗОНА СЪРВИС ЕООД 

ЕИК: 202654997

Седалище и адрес на управление: гр. Ямбол , ж.к."Златен рог",бл.5-В-72

Телефон: 0896047813

E-mail: sales@maggywine.com 

Уебсайт: www.maggywine.com 

Нашето дружество  зачита неприкосновеността на личния живот на клиентите си и полага максимални усилия да осигури защитата на техните лични данни и информация, като спазва всички приложими закони, свързани със защитата на личните данни.

За тази цел прилагаме следната Политика за поверителност и защита на личните  данни (“Политика”), която определя основните аспекти, по отношение на които събираме и обработваме лични данни на нашия уебсайт, целите, за които събираме и обработваме тези данни, как използваме тази информация, как можете да промените тази информация, Вашите предпочитания за нашата комуникация с Вас, както и как гарантираме защитата на тези лични данни и правата Ви, свързани с личните Ви данни.

Ние спазваме приложимите законови разпоредби и личните данни, които получаваме и/или събираме от Вас, обработваме, съхраняваме или пазим, съгласно приложимото законодателство и единствено за целите, предвидени в настоящата Политика.

Важно: Настоящата Политика е валидна за Вас независимо от начина, по който осъществявате достъп до нашия уебсайт, съответно обхваща всяко устройство, чрез което влизате в уебсайта (чрез телефон, таблет, компютър и т.н.).  Нашата политика за използване на “бисквитки” е част от настоящата Политика.

I. Приемане на Политиката за неприкосновеност на личния живот и защита на данните

Моля, преди да предприемете по-нататъшни действия на нашия уебсайт, прочетете внимателно настоящата Политика.

Ако не сте съгласни с тази Политика и не искате Вашите лични данни да бъдат използвани, както е описано подробно тук, не трябва да продължавате да използвате нашия уебсайт и да ни предоставяте личните си данни.

Подчертаваме, че всеки път, когато използвате нашия уебсайт, Вие трябва да спазвате нашата Политика и при по-нататъшно влизане, разглеждане и използване на нашия уебсайт по друг начин, Вие потвърждавате, че сте прочели, разбрали и сте се съгласили с тази Политика.

II.  Какви лични данни събираме

1.Лични данни

Когато влизате или разглеждате нашия уебсайт, както и когато правите онлайн покупки чрез нашия уебсайт, когато се абонирате за нашите електронни бюлетини и уебсайтове, които обявяват нашите услуги и кампании, ние ще съберем някои от Вашите лични данни, за да Ви обслужваме по-добре, като например:

  • име, фамилия, имейл адрес, телефонен номер,
  • данни за фактура и адрес за доставка,
  • обратна връзка,
  • разглеждане и предпочитания при пазаруване,  
  • местоположението Ви,
  • информация и история на плащанията, 
  • информация за поръчките,

Важно: Уважаеми клиенти, имайте предвид, че за да можете да създадете личен акаунт на нашия уебсайт и за да направите онлайн покупка, е задължително да ни предоставите всички горепосочени лични данни. Ако не сте съгласни да ни предоставите тези лични данни, няма да можете да създадете свой личен акаунт и/или да правите покупки на нашия уебсайт.

2. Статистически и технически данни и информация

Освен гореописаните лични данни можем да съберем информация за Вашето устройство, както и други статистически и технически данни и информация, като честота и продължителност на Вашето посещение на уебсайта, час на поръчка и IP адрес към момента на поръчка, статистика за посетените страници на продукти и поръчаните продукти.

Тези данни се събират и използват от нас, за да анализираме Вашите действия и предпочитания като посетител на сайта, за да администрираме уебсайта, за статистически цели и по съображения за сигурност.

Статистическите и техническите данни, предоставени от Вашия браузър и/или устройство, могат също да се използват за маркетингови и рекламни цели, като се има предвид, че тези данни няма да бъдат свързани с Вашите лични данни и няма да бъдат използвани, за да Ви идентифицираме.

3. Данни и информация за плащането (банкова информация и/или данни за картата, с която се извършва плащането)

При извършване на покупка от сайта ни Вие избирате метода на плащане. Като част от обработката на всяка поръчка и в зависимост от избрания от Вас начин на плащане при пускане на поръчката, ще бъдете помолени да предоставите данни за банковата си сметка, информация за кредитната или дебитната си карта, като тези данни ще бъдат използвани както за извършване на всички плащания към нас, така и за възстановяване на суми за Вас в зависимост от случая.

Обръщаме Ви внимание, че в такъв случай ще предложите данните си за плащане директно на институцията, обработваща плащането, а не на нас и следователно ще бъдете обект на политиката за неприкосновеност на личния живот на институцията, обработваща плащането.

Препоръчваме Ви да прочетете настоящите условия, преди да изберете този начин на плащане. Информацията за кредитната или дебитна карта, използвана за пускане на поръчката Ви, няма да бъде пазена или съхранявана в нашата система.

4. Кои Ваши лични данни не подлежат на събиране

Ние не събираме и не обработваме лични данни, които се отнасят за следното:

  • разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;
  • генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

III. Как използваме събраните лични данни

Ние събираме Вашите лични данни за следните цели:

  • за създаване на Ваш личен акаунт на уебсайта www.maggywine.com (напр. Вашето име, имейл адрес),
  • за обработване на Вашите поръчки чрез онлайн услуги (напр. Вашето име, адрес),
  • за изпращане на есемес уведомления, за да Ви уведомяваме за доставки (напр. Вашия телефонен номер),
  • за изпращане на маркетингови оферти като информационен бюлетин и каталози (напр. Вашия имейл адрес, име),
  • за да Ви уведомим за проблеми с доставката на поръчани от Вас продукти (напр. Вашия телефонен номер, имейл адрес, адрес),
  • за да отговаряме на Вашите запитвания и за да ви информираме за нови или променени услуги (напр. Вашия имейл адрес, телефонен номер),
  • за да анализираме Вашата лична информация, с цел да Ви предоставим маркетингови оферти и информация, която отговаря на Вашите предпочитания (напр. Вашия имейл адрес, навици за пазаруване, други технически и статистически данни),

Важно: Ние няма да събираме съзнателно информация от лице под 18-годишна възраст. Ако сте на възраст под 18 години, не трябва да използвате този уебсайт или да ни предоставяте лични данни.

Освен това личните данни, събрани от уебсайта, се използват и за следните цели:

  • за да обработваме и завършваме процесите на поръчка и да осигуряваме комуникация с нашите клиенти, за да изпълним задълженията си, произтичащи от всяка сделка, сключена между нашите клиенти и нас,
  • за да Ви предоставяме информация за нашите продукти, услуги, кампании, промоции и други известия и/или информация,
  • за да разберем по-добре предпочитанията при пазаруване на нашите клиенти и в бъдеще да им предложим персонализирани услуги на нашия уебсайт,
  • за да извършваме анализи на тенденциите и статистически анализи, включително за маркетингови цели и други вътрешни цели на компанията,
  • за да се засили сигурността на уебсайта.

IV. Как споделяме събраните лични данни

Вашите личните данни, събрани на уебсайта, могат да бъдат споделяни, оповестявани или обработвани от нашия персонал или партньорски компании, които предоставят свързани услуги (например компании, предоставящи услуги за товар и доставка, кол центрове, услуги с бази данни, рекламни и маркетингови агенции и др.).

Ние можем да оповестяваме и/или да прехвърляме Вашите лични данни на съответните правителствени органи, когато това се изисква от закона, за да обслужваме по-добре нашите клиенти и да изпълняваме задълженията си към тях.

Въпреки това Вашите лични данни във всеки случай са защитени от компанията ни и ние също гарантираме, че тези компании, с които се споделят Вашите лични данни, защитават и гарантират поверителността на личните Ви данни в същата степен.

Всички лични данни и друга информация, която събираме от Вас, могат да бъдат предавани извън Европейската икономическа зона или Швейцария, като имате предвид, че в такъв случай предприемаме всички технически и организационни мерки съгласно приложимото законодателство относно предаването на лични данни.

Личните Ви данни никога не се разкриват на трети лица, независимо дали са физически или юридически лица, които нямат търговски отношения с нас за целите на този уебсайт и не се използват или продават за търговски цели.

В случай че друга компания има интерес да придобие целия или част от нашия бизнес, ние си запазваме правото да разкриваме личните Ви данни и друга информация на тази компания само във връзка със и за целите на планираното придобиване.

Нашето дружество няма контрол и не поема отговорност за предаването на Вашите лични данни и друга информация, извършено от други партньорски компании, които предоставят свързани услуги на нашия уебсайт или във връзка с тези услуги.

V. Политика за използване на “бисквитки”

Администраторът може да използва т.нар. „бисквитки“ за целите на предоставяне на пълна функционалност на уебсайта, подобряване на потребителското преживяване, статистически цели, улеснен достъп и др., с което Вие се съгласявате чрез използването на нашия уебсайт. Вие можете по всяко време да контролирате и/или изтривате „бисквитките“ чрез настройките на използвания от Вас браузър. „Бисквитките“ не представляват лични данни и не се използват за идентифициране на посетителите и ползвателите на електронния магазин.

VI. Сигурност и защита на данните

Ние  полагаме максимални усилия да гарантираме  поверителността на личната информация на своите клиенти , като използваме най-новите технологии.

Предприети са всички физически, електронни и управленски мерки, за да се гарантира сигурността на нашата система. Всички данни се съхраняват и архивират на защитени сървъри в страната и чужбина.
Данните, получени чрез нашия уеб сайт, се прехвърлят чрез технологията SSL (Secure Socket Layer), която осигурява сигурен трансфер на данни.

На страниците, където предоставяте данните си за плащане в нашия уебсайт, ще забележите, че най-вдясно на реда с адреса (в зависимост от браузъра, който използвате) се показва изображение на ключалка или ключ и първите букви, които се появяват на този ред с адреса, се променят от http на https. Ако виждате това, можете да сте сигурни, че сайтът ни е на защитени сървъри.

VII. Вашите права относно личните Ви данни като клиенти и посетители на нашия уебсайт

Бихме искали да Ви информираме, че съгласно приложимото право, имате следните права:

- Правото на достъп до личните данни: имате право да получите от нас, при поискване и безплатно (за едно искане годишно) потвърждението, че личните Ви данни са или не са събрани и обработени от нас заедно с цялата друга задължителна информация, предвидена от закона. Можете да упражните това право, като ни изпратите подписана от Вас писмена заявка с дата, и като посочите дали искате да Ви изпратим тази информация на определен адрес или чрез служба за кореспонденция.

- Правото на намеса в личните данни: имате право при поискване и безплатно да получите поправка, актуализиране, блокиране или заличаване на лични данни, които не отговарят на законовите изисквания, по-специално на непълни или неточни лични данни, както и преобразуването на тези лични данни в анонимни данни. Всяка от тези операции ще предполага и уведомяването на третите страни, на които са разкрити личните Ви данни за всяка от тези операции. Можете да упражните това право, като ни изпратите подписана от Вас писмена заявка с дата, и като посочите дали искате да Ви изпратим тази информация на определен адрес или чрез служба за кореспонденция.

- Правото на възражение: имате право да възразите във всеки един момент въз основа на обосновани и основателни причини според конкретната Ви ситуация срещу това каквито и да било лични данни, отнасящи се до Вас, да бъдат предмет на обработка. В случай че възражението ви е основателно, повече няма да обработваме тези данни. Също така имате право да възразявате във всеки един момент, без никаква такса и без никакво основание, срещу това личните данни, отнасящи се до Вас, да бъдат обработвани директно или да бъдат разкривани на трета страна за тази цел. Можете да упражните това право, като ни изпратите подписана от Вас писмена заявка с дата, и като посочите дали искате да Ви изпратим тази информация на определен адрес или чрез служба за кореспонденция.

- Правото да не се подчинявате на конкретно решение: имате право да поискате и да получите оттегляне или отмяна на всяко решение, което ви дава законно решение, прието изключително въз основа на обработката на личните данни, извършени чрез автоматични средства с цел да оцените някои аспекти на Вашата личност или преоценката на такова решение.

- Правото да се обърнете към съда: без каквото и да е ограничение на правото да подадете жалба до надзорния орган, имате право да се обърнете към правосъдието за защита на всички права, гарантирани от закона, които са били нарушени.

- Правото за заличаване (“правото да бъдеш забравено”): имате право да поискате във всеки един момент безплатно изтриването на Вашите лични данни, ако тези лични данни вече не са необходими във връзка с целите, за които са били събрани или обработени по друг начин, и във всички други случаи, предвидени от приложимото законодателство.

VIII. Информационни бюлетини, съобщения и сигнали. Отмяна на абонамент за електронен бюлетин

Даваме  Ви правото да контролирате дали да получавате електронни бюлетини през целия си опит на нашия уебсайт.

В връзка с това, Ви уведомяваме, че за целите на директния маркетинг, тъй като първоначално събираме Вашите лични данни в контекста на продажбата на нашите продукти чрез нашия уебсайт, изискваме Вашето съгласие за по-нататъшно използване на личните Ви данни за нашите търговски цели.

Винаги можете обаче да оттеглите Вашето съгласие за личната информация, използвана за маркетингови цели (напр. изпращане на информационни бюлетини или изпращане на оферти до Вашия имейл адрес), включително когато първоначално събираме Вашите лични данни или във всеки един от случаите, в които Вие получавате някое от нашите съобщения и нежелана комуникация.

Ако решите да се откажете от абонамента за електронния бюлетин постоянно и във всеки момент, можете да се откажете безплатно и лесно от абонамента за електронни бюлетини, като кликнете върху връзката “Отпишете”, който се появява в електронните бюлетини, които Ви изпращаме редовно или като изпратите известие до sales@maggywine.com с Вашия имейл адрес за членство.

. Срок на съхранение на личните ви данни

1. Ние съхраняваме Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила Ви в онлайн магазин. След заличаване на профила ви, Администраторът полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне или да ги анонимизира (т.е. да ги приведе във вид, който не разкрива вашата личност).

2. Ние обработваме Вашите лични данни, които сте предоставили при извършване на поръчка без регистрация в електронния магазин, до приключване на поръчката, освен ако сте дали своето изрично съгласие при извършване на поръчката данните Ви да се обработват за целите на подобряване на услугата, предоставяне на препоръчано съдържание за Вас, индивидуални условия, промоции, както и за статистически цели.

3.  Ние съхраняваме Вашите лични данни, предоставени във връзка с направени онлайн поръчки за срок от 6 години за целите на защита на правните интереси на Дружеството при съдебни или административни спорове с потребители на онлайн магазина.

4.  Ние Ви уведомяваме, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходим да бъде удължен с оглед изпълнение на нормативно задължение или с оглед легитимни интереси на Дружеството или друго.

5. Ние съхраняваме личните данни, които е необходимо да пази по силата на приложимото законодателство за съответния предвиден срок, който може да надхвърля срока на съществуване на Вашия профил в електронния магазин или до приключване на поръчката.

6. Ние съхраняваме личните данни на законните представители на търговските си партньори за срока на изпълнение на договора, за спазване на легитимните интереси и законови задължения на Дружеството, като този срок може да надхвърля срока на сключения договор.

Важно:  За Ваше улеснение, без да Ви ангажираме да предприемате някакви действия, ние прилагаме автоматично анонимизиране (заличаване) на лични данни в следните случаи и срокове :

  • Изоставени и постоянни колички се заличават след 60 дни
  • Списъци с желания се заличават след 60 дни
  • Оценки на продукти се заличават след 1095 дни
  • Анкети се заличават след 1095 дни
  • Блог коментари се заличават след 1095 дни
  • Клиенти се заличват след (спрямо последно влизане) 2190 дни
  • Поръчки се заличават след 2190 дни

7. Бутон "Забрави ме"

В най-долната лента в дясно на нашия уебсайт има линк  " Моите лични данни съгласно GDPR", който ще Ви отведе на страница с информация за събраните до момента Ваши лични данни. Там Вие имате свободата самостоятелно да изтриете своите лични данни чрез бутона "Забрави личните ми данни (Forget my personal data)".

 

Компетентния надзорен орган защита на личните данни в България:

 Наименование: Комисия за защита на личните данни

Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Телефон: 02 915 3 518

Интернет страница: www.cpdp.bg

 

Ние си запазваме правото да актуализираме своята политика за личните данни, съгласно настъпили законодателни, технически и други промени.